Poolse les

De Poolse taal behoort tot de familie van de Slavische talen, net als bijvoorbeeld het Tsjechisch en het Russisch. Er zijn natuurlijk tal van heel uiteenlopende redenen waarom u aan een cursus Pools zou willen beginnen. Bijvoorbeeld omdat Polen een steeds populairdere vakantiebestemming aan het worden is, voor zowel wintersport als zomervakantie. Ook voor stedentrips is Polen een geweldige bestemming met trekpleisters als Krakau, Warschau en Gdansk. Anderen willen Pools leren omdat ze vanuit hun professie met Polen (het land en/of de mensen) te maken hebben. De economie van Polen is sterk in ontwikkeling en de contacten tussen Nederlanders en Polen nemen door het toenemend economisch verkeer evenredig toe. Er wonen en werken ook steeds meer Polen in Nederland. Maar wat uw specifieke reden ook is om Pools te willen leren, bij Talencentrum EWA bent u aan het juiste adres.

Pools is minder moeilijk dan u denkt

Toegegeven, Pools klinkt ons als Nederlander vreemd en vooral heel moeilijk in de oren. In werkelijkheid kent de taal nogal wat woorden die afkomstig zijn uit talen die ons bekender voorkomen, zoals het Frans, Duits en Latijn. Er zijn dus wel degelijk herkennings- en aanknopingspunten als u begint met Poolse les. De andere woorden krijgt u op een speelse en op de dagelijkse praktijk toegesneden manier aangeboden, zodat ook die typisch Poolse delen van de taal makkelijk te leren zijn. Natuurlijk zal het even wennen zijn aan de typisch Slavische klanken, zoals de slisklanken, maar die geven de taal ook juist zijn charme. Onze docenten zorgen ervoor dat de onderwerpen die gebruikt worden om een vreemde taal aan te leren dichtbij uw beleving en interesses staan. Zo wordt Poolse les leuk, boeiend en betrekkelijk eenvoudig.

Poolse lessen voor beginners en gevorderden

Voor het volgen van deze cursus is geen kennis van de Poolse taal nodig. We beginnen bij het begin en maken dan zo snel vorderingen dat u aan het eind van de cursus voldoende beheersing van het Pools heeft om eenvoudige gesprekken te kunnen voeren, te kunnen volgen waar het over gaat in de Poolse media en in alledaagse situaties uit de voeten kunt met de Poolse taal. In kleine groepen en in een ongedwongen sfeer krijgt u de grondbeginselen op een aantrekkelijke manier aangereikt door onze zeer deskundige en altijd vriendelijke docenten. De eerstvolgende reis naar Polen die u gaat maken, zal een heel andere belevenis worden als u het Pools machtig bent, dat staat vast. U zult snel veel bijleren door actief met de taal bezig te zijn en de basis die u tijdens de Poolse les gelegd hebt in rap tempo uitbreiden. Misschien mogen we u dan in de toekomst verwelkomen bij de cursus Pools voor gevorderden! Voor nu: do widzenia!