Over ons

Onze taalschool is  in 2007 opgericht  door Ewa Krużycka. Wij hebben dus een ervaring van meer dan 20 jaar onderwijs achter de rug.  Onze corebusiness is het aanbieden van taalcursussen Nederlands voor Polen en Pools voor Nederlanders. Daarnaast geven wij regelmatig ook cursussen online Engels en Duits voor Polen.

Naast de directe lessen wordt er veel lesmateriaal digitaal aangeboden. Daardoor hebben onze cursisten op elk moment  toegang tot het digitale leerplatform om te kunnen oefenen met aangeboden leerstof.  

Gezien alle ontwikkelingen rondom Corona, maar ook vanwege het feit dat er cursisten zijn die liever alleen les volgen, geven wij onze cursussen online via Skype. Zo kunnen ze in hun eigen omgeving en op hun eigen tempo leren. 

Op uw verzoek worden ook cursussen op locatie gegeven.

Vorige
Volgende

Komt u van een andere taalschool? Heeft u moeite met spreken of gaat het tempo van de lessen te snel? 

Ewa Krużycka

Zoals u waarschijnlijk al aan de naam kunt zien ben ik van Poolse afkomst. Ik  woon  sinds 1990 in Nederland en ik heb in dit land jarenlang een eigen bedrijf gehad. Uit belangstelling voor taal ben ik de lerarenopleiding gaan volgen voor docent Duits. Na korte  periode van lesgeven op Nederlandse middelbare scholen kribbelde het ondernemersbloed weer en wilde ik een eigen taalschool beginnen speciaal voor Poolse werknemers en werkgevers.  In mijn lerarenopleiding Duits en ook op de scholen heb ik veel ideeën gekregen over efficiënt en praktisch onderwijs in een vreemde taal. 

Naast een standaard lesprogramma heb ik ook een eigen lesprogramma ontwikkeld op basis van mijn eigen ervaringen en persoonlijkheid. Dit is uniek en daarom levert het voor de cursisten een toegevoegde waarde. Het succes  van mijn lesprogramma is dat cursisten zich gemakkelijk vrijwel zonder taalfouten in Nederlands sprekende omgevingen kunnen handhaven.

Wanneer je naar een ander land verhuist is het vaak niet gemakkelijk om te wennen aan de taal en de cultuur. Dat weet ik uit eigen ervaring. Daarom heb ik mij als doel gesteld om de praktische behoeften en persoonlijke doelen van mijn cursisten centraal te stellen zodat zij zich snel thuis voelen in de Nederlandse maatschappij. Om die reden gebruiken wij spreektaal en doen veel rollenspellen om je zo goed mogelijk te voorbereiden op het leven buiten de school. Vanaf de eerste lessen wordt  veel aandacht besteed aan  de uitspraak, accent en intonatie. Wij botsen veel reële situaties uit de werkelijkheid na. Grammatica dient als hulp om  goed opgebouwde Nederlandse  zinnen te maken.

Als oprichter en eigenaresse van Talencentrum Ewa is het ook mijn taak om de kwaliteit van ons unieke lesprogramma te bewaken en te blijven verbeteren. Daarom evalueer ik  regelmatig de leerprocessen van mijn cursisten en doe ik er alles aan om het beste uit de leerlingen te halen.  Mijn missie is: de leerlingen moeten zich in zo veel mogelijk situaties kunnen  redden en  reflecteren op de kwaliteit van hun eigen verbale gedrag. Dat zal bijdragen tot een goed verloop van het integratieproces.

Ik verzorg de taalcursussen samen met een aantal academisch bevoegde docenten. Wij delen dezelfde belangen en inzichten. 

Ons leerconcept

Wij hebben het concept “Leren door gezelligheid” als uitgangspunt. Leren heeft het meest succes in een omgeving van de studenten zich veilig voelen.

Naast een goede sfeer staan kwaliteit en professionaliteit bij ons hoog in het vaandel. Een taal leren is nooit een doel op zich. 

Al onze docenten zijn van Poolse herkomst en  beheersen  Nederlands op moedertaalniveau. 

Lesgeven dat is onze passie!